Aydınlatma Metni

DAVRANIŞ BİLGİ EĞİTİM ARAŞTIRMA VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.Ş.
DANIŞAN İLETİŞİM FORMU AYDINLATMA METNİ

 

Veri Sorumlusu

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu sıfatıyla Davranış Bilgi Eğitim Araştırma ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.(“Şirket”) tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir. Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere, Kişisel Verilerin Korunması Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

 

Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları

İletişim formu aracılığı ile tarafımıza ilettiğiniz kimlik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz ve sağlık bilgileriniz, Şirketimiz tarafından sunulan hizmetlerden danışanlarımız faydalandırmak için gerekli çalışmaların ilgili birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi; Danışan ilişkileri yönetim süreçlerinin yerine getirilmesi amaçlarıyla, Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları kapsamında işlenmektedir.

 

Müşterilerin Açık Rızası Doğrultusunda İşlenecek Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları

Taleplerinizin tarafımıza iletilmesi kapsamında tarafımıza iletebileceğiniz sağlık verileriniz, taleplerinizin Şirketimiz tarafından karşılanması, sorularınızın yanıtlanması, ilgili departman ve terapistlerimize iletilmesi amaçlarıyla açık rızanızın temin edilmesi şartıyla işlenebilecektir.

 

Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Elde edilen kişisel verileriniz Kanun’a ve Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak tarafımızca, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, danışan ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi ve danışan memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi amaçlarıyla, gerçek kişiler ve özel hukuk tüzel kişilerine, yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılabilecektir. Elde edilen özel nitelikli kişisel verileriniz 3. taraflara aktarılmamaktadır.

 

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz işbu iletişim formu aracılığıyla, elektronik yöntemlerle toplanacaktır. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. maddesinde yer alan sözleşmenin kurulması veya ifası, bir hakkın tesisi, kullanılması ve korunması ve İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaati hukuki sebeplerine dayanarak otomatik yolla işlenebilecek ve paylaşılabilecektir.

 

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi kapsamında haklarınız aşağıdaki gibidir.

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

 

Sayılan haklarınıza yönelik başvurularınızı,kvkk@dbe.com.tre-posta adresine göndererek kullanabilirsiniz. Talebiniz mümkün olan en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Talebinize konu işlemin yerine getirilebilmesi için ek bir maliyet gerekmesi durumunda, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.