Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Kilometre Taşlarımız

2021 Emre Konuk birkaç kurum ile Trafik Kazası sonrası travma yaşayan kişiler ile Flash Grup Terapisi uygulaması yaparak bilimsel bir araştırmada yer almıştır.

2020 Değerlendirme ve Geliştirme Merkezi uygulamaları ONLINE gerçekleştirilmeye başlandı.

2020 Dünya çapında ICF Akreditasyonlu koçluk ve koçluk yönetimleri eğitimi, araştırma ve geliştirme hizmeti veren İngiltere merkezli The Forton Group işbirliği ile Yönetici Koçluğu başlığı altında verilen koçluk ve koçluk eğitimlerini ONLINE olarak verilmeye başlandı.

2019 99 Marmara Depremi’nin 20 yılında depremzedelerin şu anki TSSB durumlarının araştırıldığı bir çalışma gerçekleştirilmiştir.

2019 DBE Online sistemi üzerinden gerçekleştirilen testler için Kamera sistemi devreye alındı.

2018 DBE Terapistleri 5 yıllık bir AR-GE çalışması sonrasında 4 yaştan yetişkinliğe kadar tüm yaş grupları için “Yetenek Belirleme ve Kariyer Planlama Programını” uygulamaya başladı.

2017 Fibromiyalji Hastaları ile EMDR Tedavisinin etkinliğinin araştırıldığı bilimsel bir proje gerçekleştirilmiştir.

2017 EMDRIA (EMDR International Association/(Uluslararası EMDR Derneği) tarafından Ağustos 2017 tarihinde Emre Konuk  ve onunla birlikte hareket eden EMDR camiasına; EMDR’ın saygın bir terapi yaklaşımı olarak yayılmasına, EMDR İyileştirme Grubu olarak EMDR İnsani Yardım Programlarını hayata geçirmelerine, daha yaşanır bir dünya için gösterdikleri duyarlılığa, bütün girişimlerini ruh sağlığı alanına getirdikleri yaratıcı bilimsel çalışmalarla destekledikleri için EMDR Outstanding Research Award / EMDR Olağanüstü Araştırma Ödülü aldı.

2017 EMDR Terapistlerini bünyesinde toplayan EMDR Derneği ve DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından desteklenen Suriyeli göçmenlerle ilgili araştırma, EMDR Avrupa Derneği’nin en saygın ödülü olarak kabul edilen Francine Shapiro Ödülü’nü aldı.

2014 DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü “tıbben açıklanamayan semptomlar” ile ilgili araştırma proje önerisiyle EMDR Research Foundation’ın Araştırma Fonu Ödülü’nü aldı.

2014 DBE Terapistleri “Suriyeli Mülteciler Projesi” poster sunumu ile katıldıkları EMDRİA Kongresinde En İyi Poster Sunumu Ödülünü aldı.

2014  Emre Konuk EMDR Avrupa Kongresinde “HAP – İnsani Yardım Programları” Ödülünü aldı.

2014  OS&DBE 3 gün süre ile “ETPG Kongresine“ ev sahipliği yaptı.

2014 Suriyeli mültecilerle çalışan ve Irak, İran, Suriye ve Filistin gibi Arap ülkelerinden gelen uzmanlara İstanbul’da EMDR I. ve II.  Düzey Eğitimleri verilmiştir. Bu proje, EMDR-HAP Türkiye ve DBE ile EMDR- HAP Avrupa YMCA Filistin tarafından ortaklaşa desteklenmiştir.

2013 Kilis Suriye Mültecileri Projesi kapsamında Kilis’teki kampta mağdurlara psikoterapi desteği gerçekleştirildi:

Eğitim: 5 uzmana EMDR 1. Düzey Eğitimi ve Skype üzerinden 20 saat canlı süpervizyon verildi. Proje için gönüllü terapistler devam eden EMDR eğitimlerine ve süpervizyonlara katıldılar.    

R-TEP: Araştırmanın sonuçları Haziran 2014’de Edinburg’da gerçekleştirilen EMDR Kongresi’nde sunuldu. Şu anda makalesi yazılmaktadır.    

G-TEP: Emre Konuk and DBE terapistleri, terapi seanslarında EMDR G-TEP Protokolü’nü kullanmak üzere Kilis’e gittiler. Toplam 31 kişiye G-TEP Protokolü kullanılarak terapi yapıldı. Araştırmanın sonuçları Haziran 2014’de Edinburg’da gerçekleştirilen EMDR Kongresi’nde sunuldu. Şu anda makalesi yazılmaktadır.    

2011-2012 Van Depremi’nden sonra EMDR-HAP Van’da çalışan profesyonellere EMDR I. ve II. Düzey Eğitimleri ve süpervizyonu verildi.

2011 Dünya çapında ICF Akreditasyonlu koçluk ve koçluk yönetimleri eğitimi, araştırma ve geliştirme hizmeti veren İngiltere merkezli The Forton Group işbirliği ile uzmanlık alanlarına bir yenisini daha ekleyen DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, Yönetici Koçluğu başlığı altında koçluk ve koçluk eğitimlerini de bünyesinde uygulamaya başlamıştır.

2010 DBE, EMDR-HAP ve YMCA Filistin İşbirliği ile, “Travmanın Yoğun Olduğu Komşu Ülkelerdeki Psikologların Eğitimi” Projesi kapsamında İstanbul’da Irak’lı Kürt terapistlere EMDR Eğitimi verildi.

2010‘dan bu yana OS&DBE, tüm dünyada güvenirliği kanıtlanmış psikolojik ölçme- değerlendirme araçlarının adaptasyon ve norm çalışmalarını yaparak Türkiye’de uzmanların kullanımına sunmaktadır.

2010 DBE, psikolojik testlerin yayınlanması, geliştirilmesi ve satışı konusunda lider konumda olan İtalyan firma Giunti O.S Organizzazioni Speciali ile güçlerini birleştirmiştir.

2010 Breef London ile birlikte Çözüm Odaklı Terapi Sertifika programı İstanbul’da başlatıldı.

2009 THY Amsterdam kazasında, DBE Travma Ekibi “krize müdahale çalışması” yaptı.

2008-2009 DBE, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 30 kadın sağlığı merkezinde ruh sağlığı hizmeti veren kişiye EMDR eğitim ve süpervizyonları verildi.

2008 EMDR ile migren ve baş ağrısı tedavisi adında AR-GE projesi başlatıldı.

2008 Güngören bombalama olayı sonrasında, travma terapisi çalışmalarını koordine ve süpervize etti.

2007 İstanbul dışında EMDR uygulaması yapan terapistlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla şehir dışı süpervizyon programlarına başlandı.

2006 EMDR’ın Marmara depreminde hayatı kurtulan deprem mağdurlarının yaşadığı Travma Sonrası Stres Bozukluğuna olan etkisini inceleyen makale, International Journal of Stress Management’da yayınlandı.

2006 DBE ve EMDR Avrupa işbirliği ile 7. EMDR Avrupa kongresi Türkiye’de gerçekleşti.

2005 Emre Konuk, bu tarihten itibaren Filistin ve Lübnan’da düzenlenen EMDR I. ve II. Düzey Eğitim ve Süpervizyon’larına gönüllü facilitator (danışman) olarak katıldı.

2005 Emre Konuk, EMDR-HAP tarafından Tayland Tsunami afet bölgesinde, Tayland’daki çalışmaları organize etmekle görevlendirildi.

2005 Yeni mezunlar ya da son sınıf psikoloji öğrencileri için DBE Mesleğe Hazırlık ve Staj Programı başladı.

2004 Gerek İngiliz Konsolosluğu, gerekse HSBC Binasının bombalanması olaylarında tüm terapistleriyle aktif görev aldı.

2003 THY uçak kazası sonrasında, travma terapisi çalışmalarını gerçekleştirdi.

2003 DBE, dbe-online.com ile test, envanter, anket gibi ölçme ve değerlendirme çalışmalarını internet üzerinden de sunmaya başlayarak Türkiye’de kurumsal anlamda en kapsamlı online değerlendirme hizmetine imza attı. www.dbe-online.com

2002 DBE test, envanter, anket gibi ölçme ve değerlendirme çalışmalarını İnternet üzerinden de sunmaya başlayarak Türkiye’de kurumsal anlamda en kapsamlı ölçme, değerlendirme ve araştırma hizmetine imza attı.

2002 Afyon Depremi sonrasında, travmaya müdahale çalışmaları yürüttü.

2001 Çalışan Destek Programları uygulanmaya başlandı.

2001 Bireysel Gelişim Programları uygulanmaya başlandı.

2001 Taksim’deki bombalama olayı sonrasında, travmaya maruz kalmış kişilerle kurumsal kapsamda terapi çalışmaları yürüttü.

2001 Kurum Kültürü araştırmaları başladı.

2000 Hatay Sel Felaketinde, travmaya müdahale çalışmaları yürüttü.

2000 Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi, ‘Öğrenme Bozukluğunun Erken Tanısı ve Tedavisi’ konulu araştırması ile İzmir Özel Eğitim Kurumları Derneği Araştırma Projesi Ödülü’ne layık görüldü.

2000 İstanbul Valiliği, DBE’nin 1. İstanbul Çocuk Kurultayı kapsamında yaptığı olumlu katkılardan dolayı, ‘Doğal Afetlerde Çocuklara Psikolojik Destek / Yardım Modeli’ isimli projeyi ödüllendirdi.

1999 DBE, Türk Psikologlar Derneği’nin ‘Deprem Eğitim ve Psikolojik Yardım’ projesine tüm olanakları ile katılım gösterdi. Bu proje kapsamında 309 profesyonel ‘EMDR Travma Terapisi’ alanında eğitim aldı.

1998 Artan talepler doğrultusunda İnsan Kaynakları Yönetiminin değişik safhalarında hizmet vermek amacı ile Kurumsal Gelişim Merkezi kuruldu.

1992 Tüm dünyada en fazla kabul gören ve en iyi dokümante edilebilen değerlendirme aracı, 16 PF Kişilik Envanteri’nin Türkiye’deki tüm kullanım hakları kazanıldı.

1991 Yetişkin ve Aile Danışmanlık Merkezinin yanı sıra, Çocuk ve Genç Danışmanlık Merkezi açıldı.

1988 Türk kültürüne uygun Genel Yetenek Testi geliştirildi.

1988 Değerlendirme araçları ve insan kaynakları geliştirme programlarının üreticisi ve bir Amerikan kurumu olan IPAT ile (The Institute for Personality and Ability Testing) iş ortaklığı başladı.

1988 DBE tarafından kurumlara psikometrik testler uygulanmaya başlandı.

1988 DBE, Türkiye’nin, psikoloji alanındaki ilk özel enstitüsü kimliğini kazandı.

1985 Türkiye’de ilk aile terapisi uygulamaları başladı.

1985 Türkiye’de ilk aile terapisi uygulamaları ve eğitimi başladı.

1985 Davranış Bilimleri Enstitüsü’nün, Psikolog Emre Konuk tarafından temelleri atıldı.